Feb 19, 2016, 7:25 AM

*** (седмичник) 

  Poetry » Other
824 0 4

 

влакове

с изкъртени зъби

скърцат

по стоманени улици

и забърсват по спирките

прашни фенери

докато панталонени хора

със сини чадъри

разплискват дъжда между локвите

 

автомобили

с мръсни муцуни

газят в поле от асфалтени линии

и плюят с кална уста

по палтата на мокри работници

 

тролеи

с прегърбени жици

се прибират след дългата смяна

и се топлят на паркинга

на мъждукащата лунна светлина

насред тъмна и влажна тишина

 

а аз седя

на неудобен диван

и губя ценни минути

с идеята за добър живот

с бира в ръка

с ръката ти в скута ми

с наболата ти брада

около влажните ми устни

 

вали

и един великан

с червени очи

и избеляло сако

разтръсква бавно преспапие

от което навън се посипва

сняг като от романтичен филм

 

целуни

МЕ

а после ме покани на среща —

обещавам ти гладки устни

и поглед на влюбена жена

между две топли бедра

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "докато панталонени хора
    със сини чадъри
    разплискват дъжда между локвите"

    И под дъжда животът си подсвирква
    един познат и много бърз рефрен:
    От сънищата няма спомен никакъв,
    след мокър ден, пристига слънчев ден...
  • Търкалящият се животец... седмичник... с идеята за добър живот и ... може би - любов...
  • Елегантно и съвършено чисто поднесено... настояще. Възхищения и поздравления, Пепър!*
  • Хубаво е!
Random works
: ??:??