Nov 14, 2024, 12:05 PM

Селфи с есента 

  Poetry
84 2 3

СЕЛФИ С ЕСЕНТА

 

... капят мъхестите дюли,

чак земята се тресе –

вятър орехите брули

покрай пустото шосе,

 

откъм вехтата кория

дъх на гнило се поде,

слънцето заби бургия –

лъч през моето перде,

 

татък крайните къщурки,

призори – до към обяд,

три мъгли със седем хурки

взеха прежда да предат,

 

все тъй бавна, лъкътушна,

да я стиснеш във юмрук! –

в миг реката ми пошушна

да се махаме оттук,

 

аз на благи глътки гълтах

Божията светлина,

тишината легна – жълта,

върху ледната слана,

 

косът ли със три откоса

на легло я прикова?...

Тръгна – гола, хукна – боса,

есен в мократа трева.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??