Jan 21, 2011, 1:19 PM

Селото се сурна, моме 

  Poetry » Civilian
461 0 5

Селото се сурна, моме,
селото се сурна...
Живо - полудяло, моме,
към града се втурна...
В хана Йовков, мила моме,
сказки не нарежда...
Няма я сред зима, моме,
Бялата Надежда...
Няма и каруци, моме,
колела да пеят...
Хурките - в музея, моме...
Хромелът - немее...
Няма я гората, моме,
с Хайтов си замина...
Нейде Талев, на небето,
калъпи тютюна...
Селото се сурна, моме,
мермер побеляло...
Изворче под бука, моме,
плаче на умряло...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??