Dec 9, 2008, 10:53 AM

Сенки пишат... 

  Poetry
780 0 40
               Сенки пишат...

Душата ми е стара. Архаична.
Почти е с цвят лилав. И диша...
Докоснеш ли с любовни притчи,
по устните и сенки пишат!...

Преви я вятър... Укроти я!...
Платната и от кръпки се извиха.
С Психея спорим... А нататък?
Завих се... В твоя свитък!...

Люлеят ме слова... И пеят...
Следите на душите се пресичат.
Щампа върху щампа... Светят!...
Душите ни спектрално се обичат!...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??