Oct 3, 2024, 7:01 PM

Септемврийска соната 

  Poetry » Phylosophy
202 5 11

Месец септември се тихо замисля
и тайно проронва листа в тишината.
Лее клавирни есенни мисли,
вплетени във септемврийска соната.

Закапва есенен дъжд във екстаз.
Със замислени тонове нежно шепти.
В спрелия таен опалов тих час
в душевния свят той светло ръми.

Летят през септември есенни рими
и сливат се с пъстрия есенен свят.
Пазят на лятото мислите сини
и в есенен транс те безспирно блестят.

През дъждовните есенни шарени дни
вглъбява се тихо и тайно септември.
Все още несбъднати летни мечти
чакат да дойде тяхното време.

Леят се звуци безброй в тишината
на всяка прошарена земна поляна.
Септември екстазно свири соната
на своето есенно пъстро пиано.

                 ©️ Дарина Дикова, 03.09.2024 г.

© Дарина Дикова All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??