Есента пуста е и кална.
А студът донесе много дъжд
и щом на земята падна,
намокри таз умряла пръст.
И тревите, и дърветата, и хората
сковаха се в безчувствен лед.
И всичко стана мрачно и бездушно,
погълнат е от гъстата мъгла светът.
***
Дойде снегът - бял и чист,
замени сивата покривка.
Настана ведро вън,
но не донесе ни усмивка.
Отново студ, пързаля се,
обувките снега пропускат.
Вървят измръзнали крака
и бързат да се върнат вкъщи
***
Но и това ще мине, ще дойде тя.
По-хубава от всички други.
Пролетта ще промени света.
И ще пробуди всички луди.
Цъфтят дървета и пеят птици,
а слънцето небето гали мило.
Но и в нея има нещо гнило,
тя пошло граби любовта.
***
Виж, лятото - то ще е красиво.
И весели, децата ще пищят.
Ще бъде диво и любимо
и много бебета ще се родят.
Горещо, задушно и пустинно,
дори водите няма да го разхладят.
Ще се сърди, че не ще да си отиде
и в бунта си ще вземе нечий чужд живот.
***
Есента е пуста, кална и студена.
Но носи тя много цветове.
И ако отвориш си сърцето мрачно,
ще влязат в теб безбройни листове.
Ще те стопли умиращото слънце,
ще усетиш аромата на изсъхнали цветя,
ще сложиш топлите си дрехи
и там под листопада, ако си щастливец,
ще те срещне любовта!!!
15.02.2011 г.
© Петя Александрова All rights reserved.