Dec 5, 2007, 1:17 PM

Сезоните на любовта 

  Poetry
1501 0 37
  

                            Преди да дойде любовта, е пролет.

                            Предчувстваме копнежите й сладки.

                            Душите ни сънуват дълъг полет,

                            телата я жадуват в нощи кратки.

 

                            Когато дойде любовта, е лято.

                            Горим от огън. Тръпка ни разтриса.

                            Бесуват в нас възторгът и тъгата.

                           Любимият обсебва всяка мисъл.

 

                            Отиде ли си любовта, е есен.

                            От огъня остава топла пепел.

                            Остава спомен, жал, рефрен от песен

                            и може би деца - да ни подкрепят.

 

                            Ако не срещнем любовта, е зима.

                            Светът е зла и безлюбовна бездна.

                            Сърцето е прекършен стих без рима.

                            Студът от всеки ъгъл ни се плези.

© Валентина Шейтанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??