Jun 4, 2009, 7:48 AM

Сезонът на дините 

  Poetry » Humour
896 0 20

Поразгърди Юни риза.

Топло отведнъж повя

и нахално, и без виза,

дъжд проливен се изля.

Почва роклята изстисква:

- Лудо-младо бясно мина!

Макиажът ми изискан-

ето, вече е "на кино"...

Черен грим се е разтекъл...

Закъде ли съм сега?!

Вятър ласкаво И рече:

-С-с-с-си красива и така!

Треви дърпат небосвода.

Къса рокля, на цветя.

Много даже е на мода

на моравата цвета!

Здраво напращели дини,

а мастиката - мечта!

Хаотични блус картини

из ума ми се въртят...

Слънце позасмя се нежно.

Лъч игриво даде знак.

Лекомислено, небрежно

устни в устни. После пак...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??