Oct 15, 2021, 8:32 PM  

Шепот 

  Poetry » Other
181 0 2

Днес на свечерение те чувам,

отново викащ "зов" за помощ.

Името ми хвърляш като

камък тежък в локва.

 

Щом водата се разплиска,

отражението ти от нея се издига.

Ръка протяга да ме стигне,

побеляла, чак прозира.

 

Сълзица рони ми се от окото,

веднъж видяла те такъв.

Паяците органите ми превземат,

тънки нишки между тях плетат.

 

Думите крещях по-тежки

от плесница през лицето със юмрук.

Шепот, шепот, изоставам,

прибери се де ти е светът.

 

Времето за мен не е дошло,

ушите ще запуша да не чуя.

Името ми с трите букви,

не викай, няма да дойда!

© Ана Раунд-Дев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??