Aug 26, 2023, 9:51 PM

Шир 

  Poetry » Phylosophy
156 0 0

Изгоряха ръцете на спомена
и протегна се новият ден.
Само малка надежда отронена претърколи природния плен.

 

Поклони се на изгрева утрото,
то въздъхна блажено на глас.
И възкръсна за погледи чудото,
покорило зеници в захлас.

 

Разгоря се пожарът на  времето,
отразило вековната шир,
а ръцете прихванаха стремето,
за да пазят житейския мир.

 

Разтуптя се сърцето на залеза 
и прегърна небесна омая.
Тя, душата, затича към прелеза,
за да срещне света на безкрая...

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??