Jun 11, 2020, 6:43 PM

Шофьор на такси 

  Poetry » Other
530 1 2

Ще стана шофьор на такси –
и всички вражди ще забравя.
Тогава светът ще блести...
Кажи ми какво да направя?

 

Ще хвана пътеки добри
и рано оттук ще си ида.
Пиано ли чувам в зори?
Нима не боли от обида?

 

В червения шепот: сами –
далечните близки в живота.
Когато душата кърви –
пианото плаче. Хомот е.

 

Ще стана ловец на звезди,
а ти си отивай оттатък...
Заспѝ и за мен не мислѝ.
Животът е толкова кратък!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??