Dec 29, 2022, 12:47 PM

Шоколад 

  Poetry » Love
739 14 10
ШОКОЛАД
---------------------------------------------
Димитър Никифоров – argonyk
----------------------------------------------


С теб няма как да сме от рохка глина
щом носим белези под свойте кожи.
Безсънният ноември си замина
раздялата поне за век отложил.

 

Под къдравата сянка на липите –
родени сме за всичките си срещи.
Когато климатът дъжда разплита,
ще си запалим чаените свещи.

 

Ще смятат дълго влаковите релси
скъсения маршрут на двете гари.
Най-дългото очакване понесли, 
сватовник ще ни бъде януари.

 

Задраскали сезона на тъгата,
на всяка хорска завист неподвластни,
след стръмното на хиляди обрати –
разпаленото няма да угасне.

 

Пропуква се на този свят покоя,
откакто мракът идва на талази,
но ти не се страхувай, мила моя,
защото моята любов те пази.

 

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??