Nov 27, 2008, 7:13 PM

Шопинг терапия 

  Poetry
487 0 2

За теб ми беше тъжно до днес, когато
проверих си картата в банкомата
и оказа се, че навреме
заплатата ми са превели.

И в първия срещнат магазин
една петдесетачка си замина
за едно, на пръв поглед, ненужно сако.
Оказа сe обаче - нужно е било,

за да разбера колко си струват всички мъжки индивиди,
които зад стената на сърцето ми искат да видят,
но все пак евтино търгът за мен да им излезе.
По ме радва от тях сакото с ръбче извезано.


За толкова хладнокръвна, моля, не ме мислете!
Толкова дрешки минали са ми през ръцете,
не разочарована от мъжката неблагодарност,
а чудейки се как още внимание от тях да си открадна.

 

27.11.2008 г.
гр. Пловдив

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ааа, видях те през онази витрина - само със сакенце ти не се размина!
    /оценката не е от мен/
  • Аз ти давам 6. Накара ме да се замисля и го прочетох два пъти.
    Смятам, че има много дълбок контекс, а не евтини ефекти, както виждам в болшинството от "авторите". Омръзна ми директна любовна поезия. Определено на мен ми харесва твоята Шопинг терапия.
Random works
: ??:??