Jul 6, 2021, 10:01 AM  

Луната си тръгва 

  Poetry » Other
330 1 1

Луната отпива последните глътки от мрака,

люлее е се бавно, пияна от звезден коктейл

и килнала шапка, от облак де утрото чака,

поема на запад размахала шлейф.

 

На празника снощи танцува със всички,

бе дама на Сириус принцът красив,

но палава, млада, с луди привички,

направи дори Еднорога щастлив.

 

Луната си тръгва с лунната стъпка.

Щурец ранобуден цигулка прегръща

и свири унесен до розова пъпка,

луната изпраща в лунната къща.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??