Nov 29, 2021, 1:25 AM  

Ще бъде бяла утринта 

  Poetry » Other
647 4 10

По голи клони във гората

засвирва лек ветрец, студен.

Нощта пристъпва и Луната

изгрява с лик пак посребрен.

 

Във звезден час, сред бродещ звън

поляга плавно Есента.

Унася се във сладък сън

под бледосухите листà.

 

Сънува златни листопади

и танцът луд на ветровете,

лозята с гроздове богати

и виното от боговете...

 

А Зимата по върховете

на планините се събужда.

Облича се със снеговете

и с леден взор полита чужда.

 

Небето сивота захлупва

и друга вече е нощта.

Вали снегът и се натрупва -

ще бъде бяла утринта.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??