Aug 1, 2013, 10:15 PM

Ще дойда, когато не ме очаквате 

  Poetry
415 0 2

Когато най не ме очаквате,

ще дойда тихичко при вас -

забързан може би за някъде

във късния среднощен час.

 

Ще дойда във дъжда, поройния -

или пък в есенния зной.

Ще дойда в мислите, безбройните,

и вашия ще наруша покой.

 

В съня ви, в нощите ви лунните -

ще ме намерите с очи.

Обичах приказките, шумните -

но нека с вас да помълчим.

 

Ще идвам винаги и всякога -

щом губите надежда вече.

Но ако ви омръзна някога

аз ще си ида, без да преча.

 

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??