Dec 13, 2009, 4:53 PM

Ще се прекатуря... 

  Poetry » Other
442 0 3

Ще се прекатуря...

/ по А. Люм /
 
Колко е просто да повярваш на последната струна...
Финалът - застина в отровена нота...
Блясъкът на очите ти е толкова пълнолунен,
но което е предозирано е вън от Живота!

На гримът ти, разтечен, просто ще плюя...
Съмнения, днес, тежат на душата.
За лика на мадона не искам да чуя...
За стихче по теб не се вдига ръката...

Когато, да отстъпвам вече не бива,
когато късмет ме отново намери,
ще се предам на пешката дива,
презрително гледаща в гърба офицера...

И нека пълнолунието тази нощ да е гадно!
Разкаяние не чакай в нощта преди бурята!
Аз не умирам... Само спя... И ще падна
нов ден щом изгрее... Ще се прекатуря...

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??