May 10, 2017, 12:04 AM  

Ще те помня... 

  Poetry » Love
879 1 5

 

Така ще те запомня – уморен

от дните некрасиви на живота.

Различен и самотно запленен

от влюбена, но неизлята нота.

Която вместо мене ти е трън

и болка в облак илюзорен.

Като секунда обич, като сън

от спомен опустял и безпризорен.

Ще те запомня като тишина,

която само нощем ме побира.

Като сълзи от звездна самота,

които под очите ми пулсират.

Ще те запомня нежен и суров,

носталгия в нестоплените зими...

Частица свобода в една любов,

останала без остров. И без име.

Така ще те запомня – отчужден

от миговете слепи на съдбата,

от вярата, от спомените с мен,

заключени във тъмен отпечатък.

Завинаги така ще те запомня –

тъга без дом в изстиналия ден,

връхлитаща душата ми инсомния,

безмълвен стон в кръвта ми прероден.

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??