Apr 30, 2010, 8:43 AM

Ще ти разкажа 

  Poetry » Other
719 0 7

 


Ще ти разкажа

Ще ти разкажа за там, където е светло от свещи,
Небето високо е, а звездите са с кош,
където напролет бадемът е в нежно-розова дрешка,
а белите люляци са просто разкош...

Ще ти разкажа за там, където от ликове святи
ставаш по-чист, сълзите не криеш,
където отлита Душата над земното си разпятие
и Божия Светлина на глътчици пиеш...

Ще ти разкажа за там, където чистият извор
е бистра сълза, самодивски е нежен,
където пещта и нощвите са дневният избор,
вретеното пее, а везмото нарежда...

Ще ти разкажа за там, където светло е нощем
от Вселенска Любов, от хорското Съпричастие,
където от дума добра ставаш по-мощен,
където приятел и враг поделят си Щастие...

Ще ти разкажа за там, където звъни Тишината
и се раздипля реката сред тучни поля,
където Бялата лястовица се къпе в житата,
където Първото и Последното е Святата ни Земя...

Прошка ще искам за пропуснати думи...
От Аязмо се пие, щом коленичиш...
Разказах за там, където безумен
се кръстя, немея и свято се вричам...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??