Feb 17, 2024, 9:41 PM

Ще тръгна само с моята душа 

  Poetry » Phylosophy
132 0 1

Ще тръгна само с моята душа

 

 

 

Аз нищо с мен не ще да отнеса

освен душата ми, а тя ще литне

във сините, безкрайни небеса!

Далеч от погледите любопитни!

 

Ще скита уморена и сама

сред облаците нейде, сред звездите!

И ще флиртува с бледата луна

тъй, както аз флиртувах със мечтите!

 

Най-после ще намери тя покой

от завист, злоба, от лъжи, поквара!

И ще пътува тя сред звезден рой

за да застане горе, пред олтара

 

да бъде съдена за своите дела

що на земята тя е сътворила!

Там няма прошка! Твоята съдба

едва ли нещо някъде е скрила!

 

И после само мрак и тъмнина,

а спътник ще ти бъде тишината

във твоя път към светли небеса!

И нейде там ще търси светлината!

 

 

17.02.2024 г.

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??