Feb 12, 2020, 11:40 PM

Ще засвети светът 

  Poetry
676 4 6

Да се стрелкат в небето ти гълъби -

ненадейно, със пролетен ряз!..

И да сеят мечти неотвъдени,

от които покълвам все аз...

 

И да мамят очите ти слънцето

през реките от облаци, жадни...

Всичко днес ти е толкова звънкаво,

като хлопки на стадо по пладне.

 

Ще припадне в зениците топли,

полудели от страх и очакване,

слънчев лъч и ще палне във охра

и нега, и безмилостно щастие.

 

И от мъка, облечена в радост,

ще засвети светът на сърцето.

Не очаквай поредната младост,

просто дай да ти стопля ръцете!

© Даниела Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??