Aug 21, 2014, 6:34 PM  

Що е морал и има ли той почва у нас?! (предизборно) 

  Poetry » Parody
627 0 0

                                       "Линее нашто поколенье..."     

                                                                 Иван Вазов

 

Линее наш'то поколение... –

не виждате ли, господа?!

И няма никакво съмнение –

напълно чашата преля!

 

Коли, пари и власт, имоти –

това са ценностите днес –

със милионите банкноти

за нечий частен интерес!

 

Делите се на "бели" - "черни",

а бедният електорат

във тези времена "модерни"

се чуди кой е кум, кой – сват!

 

Линее наш'то поколение...

Какво ви пука, господа –

народът с волско е търпение,

а вие – с тъмни очила!

 

И няма вече провидение

за обществото, ни прогрес,

а – политическо падение...

и глад, и болести, и стрес!

 

Да, изборите са решение,

за демокрацията – тест!

Но съд за всяко престъпление

и нов морал са нужни днес!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??