Jun 22, 2019, 2:14 PM

...щом зазими, да топлят...И да пеят... 

  Poetry » Landscape
398 8 14

Косите си на слънце изрусили,
на вятъра под галещите пръсти,
превиват се житата изкласили.
Пристъпва юли бодро и чевръсто.

 

По стъпките му маковете греят,
откраднали червено, от зората,
и пеперуди в синева се реят,
разпръснати парченца от дъгата.

 

Завързва слънце златоткани люлки,
в небе люлее птици сребропери,
нощта разпръсва хиляди светулки,
залутал пътник, пътя да намери.

 

Дарява юли, щедро и богато,
в косите му щурчетата живеят,
и кътам ги в душата. Да е лято,
щом зазими, да топлят...И да пеят...
 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??