Aug 30, 2011, 6:43 PM

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait 

  Poetry » Humour
705 0 7

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait...*

                                                    на Гана и Осо

 

„Ех, да бях млад!-ти ми каза-

Как чудно бихме живели!

Любил те бих на талази,

а Мадрид би бил наш!Целият!“

 

И млад да бе, мили друже,

нямаше тук да се връщаш!

Там щеше служба да служиш...

Там щеше да градиш къща...

 

Само едно е безспорно-

че във живота тъй става:

докато място ни сторят

нашето време минава.

 

Ех!Що не бяхме, по чудо,

с трийсет лета по-зелени,

но с трийсет века по-умни!

Как чудно бихме живели...

 

----------------------------------

*(фр) Ако младостта знаеше, ако старостта можеше.

 

 

 

 

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??