Oct 19, 2010, 10:07 AM

Силен даже и когато плаче 

  Poetry
778 0 29

Ако някога имам син,

ще го нарека на тебе, тате.

Като природата непобедим,

здраво стъпил на земята.

 

Да бъде горд, като звездите,

със силата на слънцето да грее.

И да лети, дори когато пада -

в простора като птица да се рее.

 

Очите му да бъдат диаманти

от ручеите  на горските реки.

Косите му - дантелени къдрици,

копринено омайни пелени.

 

Ако някога зачена син,

нека е като тебе, тате.

От болката и нищо несломим,

непокорим дори и във тъгата.

 

И нека този чакан син

прилича точно на тебе, тате -

като надеждите непоклатим,

силен, даже и когато плаче.

 

16.08.10

 

© Николина Милева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??