Oct 10, 2023, 8:56 AM

Силните жени 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
207 2 5

Брули вятърът, клони кърши, умират листа.

Безпощадно руши, а в душата вали ли, вали.

И какво от това, ще утихнат гневът и страстта,

изпитания пращат се само на силни жени.

 

Оголели полята потъват в сиви мъгли.

Само угари черни, а в душата вали ли, вали.

Ще замлъкнат и ручеи, и бурни пенливи реки,

щом с отпор се изправят насреща им силни жени.

 

Опустелите пътища чакат изгубени пътници.

На кръстопътя се срещат бездомни души,

изгорени на клади и на кръстове разпнати

ще намерят утеха в очите на силни жени.

 

Заскрежените улици - среща на студ и виелици.

Вледенени, сковани от болка сърца и съдби

топлината ще вземат на живите въглени -

неугасваща жар от клада на силни жени.

Ромашка, 09.10.2023 г.

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??