Aug 3, 2013, 9:28 PM

Силният 

  Poetry
487 0 1

Силният е сякаш пилот -

който е сам във кокпита.

Силният се бие със взвод -

и  за поддръжка не пита.

Силният е винаги отпред -

и изпреварва куршумите.

Силният е воин и поет -

и се усмихва на думите...

Силният плаче без звук.

И сякаш не чувства раните.

И сякаш загинал е друг.

Но е по-твърд от стоманата.

Той почти не усеща тъга.

И тръгва срещу съдбата -

дори и да го чака сега

цялото зло на Земята.

Всички тук гледат към нас -

сякаш дошли сме отгоре.

Знам - да си силен, е власт.

Ала и силните са хора.

Изправил съм гордо глава -

и полупълна е чашата.

Силни сме - знам го това.

Ала за силата - плащаме.

Знам, ще ми кажеш това -

че пътят ни - той ни избира.

Ала запомни тез слова -

силните избира ги Силата.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??