Jul 8, 2013, 9:37 AM

Сине мой, влюбен във вятъра 

  Poetry
846 0 18

 

 

                            Такава, каквато съм вече,

                            хвърчилата не ме съблазняват...

                            Аз си имам утеха – тревата

                            и дърветата с възлести корени,

                            и старите дънки с прокъсани джобове,

                            дето пазех писма неизпратени... 

                            Такава, каквато съм вече,

                            мога само да седна на камъка

                            поизтъркан, заоблен от времето,

                             и да гледам реката, която

                             отнася далече, далече

                             мечти и илюзии – преходни...

                             Такава, каквато съм вече,

                             мога дълго да гледам реката,

                             но след твойто хвърчило ще тръгна,

                             сине мой, влюбен във вятъра!

 

 

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??