Apr 14, 2010, 10:12 PM

Синьо 

  Poetry » Other
504 1 0

Лазурната синева на небето

и синчецът, потрепващ в полето.

Старата рокля на Нина –

шумкаща нежна коприна.

 

Очите живи на жената,

продаваща домати и салата.

И тънките ù бледи вени,

под мека кожа стаени.

 

Огромните флагове на стадиона,

на викащи фенове броня.

И бясната лада на Тошо,

с която катастрофира лошо.

 

Сенките тъжни на Дорето,

след като се омъжи за Жорето.

И кроткото море в далечината,

за което бленуват децата.

 

Натъртеното бедро на моята,

хакнато в чепа на секвоята.

И тежкия поглед на баща ù –

аз съм я бил ударил май.

 

Мечтите на сина на баща ми,

които са все неразбрани.

И кръвта му уж благородна,

дето си е всъщност народна.

© Хийл All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??