Sep 23, 2013, 10:37 AM

Сиромашка обич... 

  Poetry » Landscape
449 0 1

 

  Сиромашка обич...

 

Слънцето препича

кротко и приятно-

искам да изтичам

в Лятото обратно...

 

...И в  нощта сребриста,

топла, звездопадна

аз със поривиста

нежност да те грабна...

 

Устните ти свежи

пак да вкуся в зноя-

обич безнадеждна,

ненагледна моя!...

 

С Вятъра нехаен

волно над полята

да се помотаем

в Първото ни лято...

 

Да погалим всяко

цвете и тревица,

ех, любимо Лято-

сламена вдовица...

 

И букет с Надежди

да ти дам за обич-

нереално нежни,

но абсурдно точни.

 

Всяко пожелано

нещо да се сбъдне

за да тръгнем рано

и преди да съмне

  

в онова Пътуване

по Света голямо-

само запланувано

дето си остана...

 

Острова измислен,

премечтан и чуден

да намерим искам

в картата изгубен!...

 

...А със цветна риза

и мечти за двама

пролетта е близо-

две-три крачки само...

 

Хайде да прескочим

в нея да се втурнем,

че от там започна

Любовта абсурдна-

 

дето ни разтърсва,

дето ни люлее,

но в страстта си късна

тъй гальовно грее...

 

...Непонятен полет

в Младостта обратно:

Сиромашка обич

в Циганското лято!...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??