Mar 16, 2023, 6:48 AM

Сива палитра 

  Poetry » Phylosophy, Civilian, Other
154 1 0

Сив е денят и сива нощта е.

Сиви звездите, сива даже луната.

Сив е светът, в който живеем.

Сив е смехът, когато се смеем.

Сиви са къщите, сиви комините,

сив е димът от камините сивите.

Сиви сме хората в сиви дрехи облечени.

Сиви душите в сивота разсъблечени.

Сиви са мислите, даже най-чистите.

Със сърца сиви сиво обичаме.

Сивотата прегръщаме. Ръце сиви целуваме.

Сиво е раждането, сив ни е краят.

Всичко цветно остана нейде в безкрая.

Сами живота си обезцветяваме.

На сивотата се подчиняваме.

Затуй днес копнеем, бленуваме всички

за няколко четки и палитра с боички,

за художник странен, който багри да пръсне,

та пъстротата в живота ни да възкръсне. 

 

Ромашка, 15.03.2023г.

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??