Oct 25, 2016, 12:44 PM

Скрижал 

  Poetry » Other
321 1 3

Тази част от пътя е прекрасна.

Отляво – есен, багри, тишина.

Шофирам бавно – впечатлен, захласнат.

Не бързам. Не е път, а светлина.

 

Завивам рязко, тука пътят свършва.

И спирам. Пеш ще трябва да вървя.

Колко спомени у мен възкръсват.

И всички те ме водят към дома.

 

Тази част от пътя е прекрасна.

Дъб и ясен, лешник и гора.

Отдясно – къщичка, в която съм отраснал.

Стара порта, дива круша, мирис на трева.

 

Ей тук се гонехме, играхме жмичка.

През зимата снегът блестеше, бе кристал.

Напролет от високото вода потичаше.

И дворът тънеше в кал.

 

Оттука тръгват мойте спомени.

И сякаш само тука съм живял.

Човекът е човек единствено с корени.

Живот е другото, живот-скрижал.

© Владимир Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, тази част от пътя е прекрасна...
  • Поразходих се с теб
    Приятно!
  • Хубава творба!Поздравления, Владимир!
    "Човек е човек единствено с корени.
    Живота е другото, живот - скрижал!"
Random works
: ??:??