Слаб съм, мислиш,
недодялан камък.
Пия, казваш,
пуша много.
Поне пиши,
о да, това!
(Пиши с ранените си пръсти
и своята тъга разпръсквай!
Пиши!)*
Аз, мила моя, мога всичко.
И по-добър от мене няма.
И имам нечовешка сила -
скали троша, мостове правя!
Ракети с ядрено гориво?
Летя със тях и изчислявам
онези сложни траектории
в космическото ни отгоре.
Романи пиша, оди, песни,
летя със изтребител 57*.
Рисувам по стените като Банкси
и всички ми се възхищават!
Всички.
Но не и ти.
Защото
слаб съм, мислиш,
смачкан,
фиркан.
Аз мога всичко, мила моя,
но не и сам.
Да, сам не мога.
Не искам много –
Нека поговорим.
Да ме целунеш,
да ми потанцуваш.
Да се засмееш,
тихо да прошепнеш:
„Ти можеш, Хенри,
можеш всичко.”
© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.