May 29, 2010, 7:12 PM

След дъжд 

  Poetry » Landscape
1698 2 20




Дъждът намокри пак тревата,

а тя полегна уморена,
до нея сгушиха се и цветята -
притихна цялата вселена.
Небето тъжно се разплака,
а облачето сякаш кихна,
зад него някак неочаквано
и Слънчо бързо се усмихна.
Погали ласкаво тревата,
цветчетата събуди сънени,
припряно дръпна и дъгата,
целуна пеперудите пропъдени.



© Валка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??