Честичко вечер, след новините в десет,
когато уморено стискаш клепачи,
ти е така неуютно и непесенно -
чак ти се иска да си поплачеш.
Цял ден боричкане с вятърни мелници...
Цял ден търчане нагоре-надолу...
Сиви, забързани, безрадостни делници -
даже понякога сама си говориш.
Чак сме забравили да се обичаме
и сме превърнали в навик целувката.
Хайде, стегни се, голямо момиче!
После ще си поплачеш. Тайно. Под душа...
Най-напред трябва да сготвиш вечеря.
Да изпереш и изгладиш за утре.
Време за себе си кога ще намериш?
Стигат ти и десетина минути.
Филма нали го изгледа... Целия!
Пък и в неделя нали си почиваше?!
Хайде в кревата, жено! Време е
за мечтаещи сънища и за кратко обичане...
© Нели Вангелова All rights reserved.
Делниците на почти всяка българска жена!