Oct 21, 2023, 3:04 PM

След парада на есенните ангели 

  Poetry » Love
203 3 7

СЛЕД ПАРАДА НА ЕСЕННИТЕ АНГЕЛИ

 

За празника дойдох. Но късно беше.

Чистачът пода два пъти е мил.

Пералнята покривките въртеше –

с досадата от евтин водевил.

 

Ухаеше на мокро и на чисто.

И тъмно бе – като в запуснат храм.

Студът в скрежинки бавно се разлисти

и шепнеше, че няма път дотам.

 

Дотам където погледът ми спира

в поръбено от тишина небе,

и в сребърната лава на Всемира

си знам, че има обич – и без теб!

 

Прибрала съм крилете си отвчера,

За тази среща ти не бе готов.

И аз отказвам пак да те намеря –

щом вечно закъснявам от любов.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??