И преди да командва съдбата
в старо време - предишен живот,
вероятно били сме познати,
или сме се виждали по любов...
И по тъмни пътеки, и друмища,
криволичили в мъка и радост,
устремени към светлото бъдеще
разделихме се с нашата младост...
Ала нещо все не достигаше.
В малки гари и влакове влизахме.
С неразбиращи хорски души,
все безобично дерайлирали.
По разбитите релси на щастие,
аз към тебе копнежно пътувах.
Ти - във куфара сгънала страстите,
аз - със спомени се сбогувах.
Но логично се сви разстоянието,
като блян изгорил нетърпимото.
Половината век бе страдание,
но го пращам да иде на кино.
И си казвам, (ти също навярно.)
как един към друг приближавахме
и със вечна на Бог благодарност,
че след падане гордо ний ставахме...
Вече няма в мъгла да се лутаме
и след вятърни думи да тичаме.
Ще те взема в ръцете си, влюбени
и блажено ще се обичаме...
©тихопат.
Данаил Антонов
30.08.2023
© Данаил Антонов All rights reserved.