May 16, 2013, 3:31 PM

След празника 

  Poetry
415 0 4

 

 

                                           След празника нагарча и сълзи

                                           попиват тайно в смачкана салфетка,

                                           умората като бръшлян пълзи 

                                           по изоставената ти жилетка...

 

                                           Нетрайни спомени за детски смях,

                                           полепнали по тъмните пердета,

                                           след миг превръщат се във прах 

                                           и ти се връщаш в своята планета,

 

                                           където пусто е  и  няма как

                                           да пренебрегнеш тишината!

                                           Отвън, в студа, изсвирва влак,

                                           а ти прегръщаш самотата...

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??