Jun 13, 2018, 8:47 AM

След сто години.... II 

  Poetry
371 0 4

Стоте години самота не са достатъчни за да ме върнат
обратно в руслото на така наречения мой живот.
Дори със сетни сили света с крака на горе да обърна,
не бих могъл отново да почувствам истински любов.

 

Дорде тече реката на живота и хвърля пръски в оня водопад,
ще си отиват спомените, обгърнати навеки в непрогледен мрак.
Ще бягат надалеч и ще се връщат като в магичен кръговрат,
докато пясъкът на времето изтича и гони ме от тоя свят.

 

Довиждане, до нови срещи, до следващият наш живот любима
с последен стон прошепвам тези думи, без да знам къде отивам.
Дано да няма болка там, надявам се, докато сърцето ми унива 
ще помня всяка твоя дума, жест, усмивка. Довиждане. Прости ми.

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??