Mar 19, 2009, 1:10 PM

Словото 

  Poetry » Civilian
798 0 17

    С Л О В О Т О

              "Под древното Орфеево дърво

                да сме достойни за слово и слава..."

 

                                                          Христо ФОТЕВ

 

 

Морето от думи бушува сивотно

и пяна проплаква в прибоя.

Мракът-полазник виновно е кротнал

в тунела, в нощта, след завоя...

 

Думите-блудници газят закона,

пищят препинателни знаци!

Пиедесталим мухата и слона,

щуки, орлета и раци...

 

Думите пак оковахме в куплети,

а уж ги прославяме с цвете...

Словото трябва да свети, Поете...

Словото трябва да свети!

 

Лудият днес е прегърнал пияния

и бягат далече от Фара...

А в Храма на словото светят сияния.

                           И твоето име в Олтара!

 

               

© Николай Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??