Oct 3, 2020, 11:58 AM  

Cлучаен лъч - гаврошче да целуне. 

  Poetry » Landscape, Other
266 2 11

А утрините тук са сини, много сини,
тревата - некосена е и мека.
По някой облак само, мине и замине
по своя път към слънцето,  далеко.

 

А дните тук са пъстри, много, много пъстри,
рисува с обич закопнял  художник.
Случаен цвят, повдига се, на тънки пръсти,
за да достигне лято - невъзможно.

 

А вечерите тук са нежни, много нежни
и рози кадифени са звездите.
Но дойде ли ноември, някак неизбежно,
в дантели мразовити свят оплита.

 

Врабците  градски тук са смели, много смели,
в сърцата крият късчета, от юни.
За всичките сезони, бързо прелетели,
случаен лъч - гаврошче да целуне.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??