Jun 30, 2009, 4:19 PM

случка 

  Poetry » For kids
1192 0 2

  Над селцето тежък зной -жежки, огнени  лъчи.

Всичко живо е в покой - вятърът дори мълчи.

И отгоре кат стрела тупна мъничко телце!

Бързо вземам го в ръка - птиче малко със сърце!

 

 В човчицата струйка кръв, а в очичките тъга!

Туй ти беше полет пръв ,но до края не успя!  

 

Не умирай, миг постой!

Ето синьото небе заклокочи кат порой!

Не умирай! Миг постой!

 

юли 1961 г

с. Тръстеник

 

© Георги Минчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??