May 30, 2017, 8:59 AM  

Слънцето къде зимува? 

  Poetry » For kids
1001 0 9

- Мамо, мамо, я кажи,
Сечко вън дорде върлува
и земята кротко спи,
Слънцето къде зимува?

Може би лети на юг
както прави есен Щърка?
Ала тръгне ли от тук,
без крила как Слънчо хвърка?

Сигур’ в някой пещера
с баба Меца се изтяга?
Но да се спотайва в мрак
пък съвсем не му приляга!

Зная, зная! Като Лиса
то кожухче си облича!
Зиме силите пести си,
лятото за да препича.

Хайде, мамо, пожали ме,
истината ми кажи!
- Крие се, дете любимо,
в твойте питащи очи!

 

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??