Nov 10, 2015, 9:05 PM

Слънчев дом 

  Poetry » Other
217 0 1

Пуснати, лъчите вече

стигат земната кора.

И макар и отдалече

се усмихва и зора.

 

От лъчите аз си вдигам

слънчев дом и на върха.

Тъй небето си достигам

и прогонвам аз страха.

 

Слънчев дом със керемиди

от разпръсната луна.

Със прозорците от миди

все на южната страна.

 

В този дом ще си събирам

най-любимите слова.

Мъдростта им ще разбирам 

с поетични сетива.

 

И във него ще се спират

феновете ми добри.

Тука те ще се подпират

в думичките ми - съдби.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??