Mar 6, 2022, 6:56 PM  

Слънчев лъч проблясва 

  Poetry » Landscape
238 1 0

Дали от ледената зима
студът сковава ме и мен?
С одеяло нощите завивам
и рано срещам всеки ден.

 

Дали тежи ми самотата
та викам спомени и дни,
но те далече нейде бягат,
оставят ни в деня сами.


И аз обличам го и сресвам,
престъпваме със него вън.
Забравен слънчев лъч проблясва
и пука се ледът със звън.

 

Наднича в сняг кокиче бяло
замръзнало и то в студа,
пресипнало без глас навява
за пролет светла мисълта!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??