Коледа, а слънце грее!
Гледай само как искри
и навред лъчи пилее!
Този сняг къде се скри?
Вместо зима, пролет сякаш
животворна е дошла.
Никак май не й се чака.
С Баба Марта ти ела!
Сбъркала си календара...
Но какво, че няма сняг,
като Бог със Светла Вяра
ражда се в душата пак!
© Борко Бърборко All rights reserved.