Nov 19, 2017, 5:22 PM

Слънчогледи 

  Poetry
242 0 3

Поисках да видя

небето отблизо.

Отворих очи и се гмурнах

след твоята риза.

Тя пътя ми сочеше - жълто петно

сред синьото синьо

на ведрото, мокро, измито небе

над моята стряха.

А после - на свода студен,

съвсем, съвсем посред ден,

звезди жълтолики изгряха.

Те всъщност не бяха звезди -

унили и бледи, а ярки и жарки,

красиви дори, добри слънчогледи.

И стана небето поле,

от цвят слънчожълт натежало -

сякаш над мене поне

двеста слънца бе побрало.

И лутам се плаха, сама,

сред жълти листенца-коприна,

и плача, и викам с тъга-

къде ли е синьото синьо?

 

6.07.1995

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??