May 11, 2011, 5:04 PM

Смееш ли? 

  Poetry » Phylosophy
752 0 5

Топло ли ти е със мен?...
Виждаш ли лъчите във очите.
Чакаш ли го онзи ден,
в който ще танцуват блус звездите.

Молиш ли се в стих смирен
щастие за другите да има,
да даряваш без проблем
обич безусловна, несломима.

Искаш ли да полетиш
с чужда птица  в висините
и цената да платиш,
облачно преглъщайки сълзите.

Смееш ли да изгориш
в пламъка на кладата, безстрашно.
Можеш ли да си простиш
лудостта във времето прекрасно.

Топло ли ти е със мен?...
Огънят понякога убива.
Струва ли си, обгорен,
любовта в душата да е жива?

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасен стих Таня!!!
  • Доста смелост трябва. Да полетиш, да изгориш но си струва..Поздрав за стихотворението...
  • Може това да се окаже по-добро от предишните ти стихове с една октава - затова те поъдравявам, Танче. Ив
  • Струва си! Както я описваш, определено си струва!
  • Струва си, Танче!С поздрави!
Random works
: ??:??