Jan 15, 2010, 3:24 PM

Смут и Надежда 

  Poetry » Other
527 0 1

Два пътя пред мене се вият,

къс и дълъг,

- по кой да вървя?

Две бури във мене бушуват,

вярвай-не вярвай,

- от коя да се скрия?

Бялата стряха

на бащин дом ме зове,

а котката вярна и стара,

на прага ме чака.

Ще дойде денят,

и пътя дълъг ще хвана,

с вяра у дома ще се върна,

мъж и деца да прегърна,

на майка и татко

на гроба цветя ще положа...

И пак ще слушам омайните песни

на пойните птички,

гнезда свили под моята стряха.


© Анка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??