Feb 25, 2012, 10:02 PM

Снежен човек 

  Poetry
1473 0 22

Снежен човек

 

От кога не съм виждал дъжда?!

Май настинал е, нещо е болен –

щом подсмърчащ се гуши в снега

и облизва висулки за спомен.

 

Пее примата – луда снежинка,

вятър къса си белият дроб

и напразно пъстрите чинки

дават хорово тон за живот.

 

Слънчо кацнал на южната порта

се търкаля цял ден по стобора –

вкочанен, като гарга от гордост –

отегчават го северни хора.

 

Пух в небето лисици хълцукат,

плуват патици в сини лагуни,

като пуканки бели се трупат

и политат към снежните дюни.

 

Запленените смели дечица,

с боен вик – „Заваля сладолед!“ –

без лъжица, хей тъй с ръкавици,

виж... нахраниха Снежен човек.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??